Käsikirjoittamisen verkkokurssi – Tyly Dramaturgi rakastaa

Käsikirjoittamisen verkkokurssi – rakenne ja sisältö (muutokset mahdollisia)

Tyly dramaturgi on ankara rakastaja: Tarinat ansaitsevat parhaan mahdollisen kerronnan, vähempi ei kelpaa. Miksi sinä et kertoisi tarinaasi parhaalla mahdollisella tavalla? Olen tiukka ja vaativa kouluttaja, koska vain siten pystyn olemaan avuksi sinulle, joka haluat päästä tavoitteeseesi kirjoittajana. Sinä teet työn. Minä autan.

Kenelle?
Koulutus on tarkoitettu kirjoittajille, joilla on pitkän elokuvan tai sarjan episodin käsikirjoitus (ehkä sarjan pilotti?) työn alla tai jokin versio valmiina. Verkkokurssi on myös oivallinen tietopankki aloitteleville käsikirjoittajille sekä perusteoriasta (ilmaiset moduulit) että syventävästä, kerronnan jännitteen ja versioiden uudelleenkirjoittamisen teoriasta.

  • ammattikäsikirjoittajille syventävää teoriaa kerronnan jännitetasoista, genrerakenteesta kerronnan jännittemoottorina sekä dramaturgin näkemyksiä  ihmisestä myyttisenä kertojana ja vastaanottajana (lukija/katsoja/kuuntelija)
  • harrastajille, joilla on käsikirjoitus työn alla / versio valmis
  • harrastajille, jotka etsivät tietoa ensimmäistä käsikirjoitusversiotaan varten
  • harrastajille jotka tähtäävätä ammattikirjoittajiksi
  • tuottajille jotka haluavat oppia lukemaan käsikirjoituksia: on oleellista erottaa käsikirjoituksen muoto tarinasta. Kelvoton muoto kirjoitusvirheineen saattaa joskus peittää alleen briljantin jännitteisen tarinan, jota ei kannata ohittaa
  • rahoittajille samasta em. syystä
  • kenelle tahansa, joka on kiinnostunut elokuvista, fiktiosarjoista, tarinankerronnan teoriasta ja jolla on riittävät tietotaidot koulutuksen seuraamiseen. Pystyt todennäköisesti seuraamaan luentoja, jos olet lukenut käsikirjoituksia tai kirjoittanut sellaisen joskus, tai jos sinulla on muuten hyvä teoriapohja käsikirjoittamiseen. Katso ilmaiset ennakkomoduulit ennen verkkokurssia niin että osaat vähintäänkin terminologian, jota kurssilla käytettään.

Kirjoitustyö alkakoon heti, näin olet aiemmin perillä!

Minkä tarinan sinä haluaisit kertoa? Tarina on ehkä pyörinyt mielessäsi jo vuosia. Onko sinulla tunne, ettei yksikään näkemäsi elokuva tai sarja ole päässyt samalla emotionaalisella voimakkuudella tietyn asian ytimeen kuin se tarina, joka sinulla on kerrottavana?

FM dramaturgi Eeva R. Tikka, kurssin kouluttaja

Dramaturgipalvelu Gate of Stories 5

 

Page updated 2019-05-17

verkkokoulutusta elokuvien ja sarjojen käsikirjoittamiseen

%d bloggers like this: